پروژه رسانه‌اي تخريب ميراث ملي کشور ادامه دارد

به گزارش ميراث آريا(chtn) پيرو درج مطلبي در صفحه 13و 19 روز چهارشنبه 23 بهمن ماه روزنامه همشهري اداره کل روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري به تهيه جوابيه‌اي اقدام کرده که متن آن به ترتيب ذيل است:

اگرچه طي سال‌هاي گذشته دولت نهم تمام تلاش خود را براي خدمت رساني به مردم به کار بسته و همواره در مجموعه دولت تأکيد شده که از ورود به پروژه هاي رسانه‌اي تخريب دولت پرهيز شود، اما برخي از رسانه‌هاي کشور دانسته يا نادانسته پا را فراتر از سياه نمايي عليه دولت و رقيب سياسي خود گذاشته و متأسفانه وجهه ملي را قرباني بازي هاي خود کرده اند.

از آنجا که چنين عملياتي را مي‌بايست به سبک و سياق دولت نهم با ولي نعمتان کشور درميان گذاشت، سازمان ميراث فرهنگي و صنايع دستي نيز در نظر دارد در متن حاضر ضمن ارايه مستندات مبسوط و متقن از تبعات پروژه رسانه اي تخريب ميراث ملي کشور براي مخاطبان محترم اين روزنامه پرده برداري کند.

همچنين به خوانندگان فهيم آن رسانه نيز توصيه مي‌شود که پاسخ اين سازمان را ( چنانچه به سبک رسانه همسو با روزنامه همشهري و به علت نبود شهامت سانسور نشود) با گزارش اين روزنامه قياس کرده و خود قضاوت کنند.

از قديم گفته اند،‌ کسي که خوابيده را مي‌توان بيدار کرد اما کسي که خود را به خواب زده هرگز!

طي ماه هاي گذشته و همزمان با سرازيري به انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري،‌ نوعي تقسيم کار در رسانه‌هاي زنجيره‌اي کشور مشاهده مي‌شود که گويي هر کدام ماموريت تخريب بخشي از دستاوردهاي دولت نهم را به عهده گرفته اند.

بد نيست قبل از ورود به اين مقوله، بررسي آماري 3 سال بي‌بند و باري سياسي عليه دولت نهم نيز ياد آوري شود که شامل 39682 مورد سياه نمايي و 1689 مورد توهين مستقيم به شخص رياست محترم جمهوري بوده است و البته اين آمار تا شب انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري به مراتب نيز فراتر خواهد رفت.

حقيقتي تلخ

همچنين ضرورت دارد تا مخاطبان محترم روزنامه همشهري در ابتدا و براي آنکه از جريان حقيقت تلخي که در ابتداي متن اشاره شد و وجهه ملي کشور را در آستانه تخريبي جبران ناپذير قرار داده، مطلع شوند و سپس به اصل ماجرا و تلاش‌هاي سازمان ميراث فرهنگي کشور در حفاظت از يکي از آثار فاخر و غرور آفرين کشور يعني آرامگاه کوروش کبير قرار گيرند.

به همين منظور ابتدا به دستاورد! رسانه هاي زنجيره اي در تخريب وجهه ملي کشور به نقل از مدير کل حقوقي سازمان ميراث فرهنگي پرداخته مي شود.سياه نمايي و انتشار اخبار کذب از وضعيت ميراث فرهنگي کشور توسط يک خبرگزاري دستاويز خوبي براي رسانه‌هاي غربي شده و موجب تشويق قاچاق اموال تاريخي و اختلال در بازگشت آثار مسروقه کشورمان شده است.

اميد غنمي وکيل پرونده شکايت سازمان ميراث فرهنگي از خبرگزاري مهر گفت: متاسفانه برخي از رسانه‌هاي داخلي بدون توجه و بي اطلاع از تبعات انتشار اخبار دروغ، زمينه ساز سوء استفاده از تاريخ و ميراث تاريخي کشور شده است.

به گفته وي شنيده‌ها حکايت از آن دارند که برخي از روزنامه‌ها و سايت‌هاي زنجيره‌اي به محوريت خبرگزاري مهر ستاد تخريب ميراث ملي و تاريخي کشور را تشکيل داده و به صورت شبانه روزي اقدام به انتشار اخباري کرده اند که خوراک و بهانه مناسبي براي دخالت و دست‌اندازي به آثار ملي و تاريخي کشور شده است.

مديرکل حقوقي سازمان ميراث گفت: متأسفانه مطلع شديم که با استناد به اين اخبار و ارايه آن به کشورها و دادگاه‌هاي مختلف، زمينه توجيه قاچاق اموال تاريخي به خارج از کشور و عدم راي به بازگشت اشيا به کشور تقويت شده است.

وي گفت : اين که رسانه‌هاي زنجيره اي به صورت آگاهانه و هدايت شده اقدام به انتشار اين اخبار مي‌کنند و يا نا خواسته زمينه‌ساز خروج ظاهراً موجه اموال و آثار تاريخي به خارج از کشور مي شوند، در دست بررسي قرار دارد.

وکيل سازمان ميراث فرهنگي گفت: گزارش واصله از همکارانمان در خارج از کشور نشان مي‌دهد که در حال حاضر اين اخبار به صورت کامل و ترجمه شده در اختيار دادگاه ها و دولت‌هاي مختلف قرار گرفته و اينگونه اعلام مي‌شود که ايران نيز همچون حکومت سرنگون شده يکي از کشورهاي همسايه، هيچ اهميتي به آثار تاريخي خود نمي‌دهند.

وي با اشاره به اهميت بالاي حفاظت از ميراث ملي کشور گفت: امروز در دنيا باوري وجود دارد که آثار تاريخي هر کشور در واقع ميراث بشري تلقي شده و با توجه به انتشار اخبار جعلي در داخل، خارج از کشور اين گونه القا مي‌شود که از بازگشت آثار تاريخي به ايران خودداري کنيد چرا که اين آثار متعلق به جامعه بشري بوده و تحويل آن به ايران به منزله نابودي آن خواهد بود.

وي در پايان خاطرنشان کرد: از آنجا که موضوع اخبار اين رسانه‌ها ديگر متوجه سازمان ميراث و يا شخص خاصي نبوده و تماميت آثار ملي و هويت کشور را زير سوال برده، نهادهاي ديگري نيز با ارايه مستندات و گزارش‌هاي موجود، کار پيگيري اغراض اصلي و پنهان ناشران اين اخبار را در دستور کار قرار داده اند.

مروري بر اهم اقدامات سازمان ميراث فرهنگي

از اين واقعيت تلخ که به خوبي مسير حرکت رسانه‌هاي زنجيره‌اي را در تخريب آگاهانه يا ناآگاهانه وجهه کشورمان نمايان مي‌کند، بگذريم به اهم اقدامات سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري مي‌رسيم.
يعني جايي که رسانه هايي همچون روزنامه همشهري گويي خود را به خواب زده اند و کاري به نظر سازمان‌هاي بين المللي، مطرح‌ترين استادان دانشگاه ها و کارشناسان کشور، نهاد متولي ميراث فرهنگي کشور و حتي همکاران رسانه‌اي خود نيز ندارند.

آرامگاه کوروش عاري از رطوبت

براساس عکس‌‌هاي هوايي گرفته‌شده از آرامگاه کوروش، هيچ شواهدي مبني بر وجود نم و رطوبت در اين آرامگاه که ناشي از آبگيري سد سيوند باشد، ديده نشده است.
محمدرضا بذرگر رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان فارس در 24 ارديبهشت سال جاري ضمن بيان اين مطلب گفت: با توجه به خشکسالي غيرمنتظره امسال هيچ رطوبتي در منطقه وجود ندارد. ضمن آنکه براساس اقدامات کارشناسي حتي در فصل‌هاي پرباران نيز هيچ خطري آرامگاه کوروش و منطقه تاريخي را تهديد نمي‌کند.
وي افزود: کارشناسان ميراث‌فرهنگي استان فارس اعلام کرده‌‌اند در صورت بارش فراوان در منطقه نيز تنها 400 تا 500 ميليمتر آب در نقطه انتهايي سد جمع مي‌شود که اين محدوده نيز تا آرامگاه کوروش 9 کيلومتر فاصله دارد .

اعزام گروه ايتاليايي براي حفاظت از آرامگاه کوروش

اما در شهريور ماه سال جاري يک گروه ايتاليايي به منظور ساماندهي، حفاظت و مرمت مجموعه‌هاي موزه اي و حفاظت از آرامگاه کوروش به ايران اعزام شد که بر اساس پيش بيني‌هاي صورت گرفته، نظرات کارشناسان و جزئيات اجراي طرح توسط پژوهشگاه و پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي و فرهنگي، تا اواسط ماه اوت به رم ارسال شد.

دعوت بي پاسخ به مناظره

اما از آنجا که کارشناسان ميراث فرهنگي کشور که دانش آموخته از مراکز معتبر بين المللي و داراي تاييديه از نهادهاي جهاني بودند خود را در معرض يک آزمون و پاسخ به اتهامات بي اساس قرار دهند، در تاريخ يکم آذر ماه سال جاري ضمن گلايه از اخبار نادرستي که در برخي رسانه‌ها مطرح شده است،‌ رسماً اعلام کردند اگر هر يک از کارشناسان در اين زمينه نظري دارند، مي‌توانند بيايند و با ما بحث کنند که اين قطعاً بهتر از بيان اظهاراتي غير واقع و بدون ذکر نام در رسانه‌ها خواهد بود.
و البته مناظره و اعتراضي از سوي کارشناسان مطرح نشد. ليکن سايت و روزنامه‌هاي زنجيره که کاري به اين گونه دعوت ها و بررسي هاي کارشناسي نداشتند همچنان بر طبل سياه نمايي و تخريب خود کوفتند.

مرمتي که نمره قبولي گرفت

در هفدهم آذر ماه سال جاري نتايج بررسي‌هاي کارشناسي نشان داد که مرمت کارشناسي شده و مناسب سقف آرامگاه کوروش در برابر بارندگي‌هاي اخير جواب داده و خوشبختانه مرمت سقف آرامگاه کوروش کاملاً دقيق و مبتني بر اصول علمي و حرفه‌اي، انجام شده است.
همچنين از آنجا که حدود 50 سال پيش و دوره \"علي سامي\" مرمتگر، سيمان به جاي قطعات سنگي استفاده مي‌شده، به مرور زمان سيمان و سنگ‌ها از هم جدا شده بودند، لذا تصميم به مرمت آناستيلوز گرفته شد که مرمت به روش استفاده از سنگ‌هاي مشابه است و اين شيوه بيش از شش دهه است که در تخت جمشيد و پاسارگاد انجام مي‌شود.

اعطاي گواهينامه يونسکو به تخت‌جمشيد

در تاريخ بيست و چهارم آذر ماه سال جاري نيز به پاس خدمات انجام شده در مجموعه تخت جمشيد و در مراسمي با حضور استاندار فارس ، رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان ، فرماندار ، اعضاي هيات امنا و اعضاي شوراي راهبردي بنياد پژوهشي پارسه _ پاسارگاد و اعضاي کميسيون ملي يونسکو در ايران و سازمان يونسکو پس از ارايه گزارشي از خدمات انجام شده در اين مجموعه گواهينامه ميراث جهاني يونسکو به تخت‌جمشيد اعطا شد.

دومين دعوت بي پاسخ براي مناظره
\t
در تاريخ هفتم دي‌ماه سال جاري سازمان ميراث فرهنگي براي دومين بار رسماً اعلام کرد که آماده مناظره با کارشناسان واقعي و يا ساختگي رسانه هاي زنجيره اي است. دعوتي که البته بازهم بي‌پاسخ ماند.
اين سازمان از کارشناساني که داراي سوابق علمي و عملي روشن معتبر در زمينه مرمت سنگ هستند دعوت کرد در صورت تمايل در اين برنامه بازديد شرکت ‌کنند و در جلسه پرسش و پاسخي که با حضور کارشناسان بنياد پارسه و پاسارگاد و خبرنگاران برگزار مي‌شود، حضور يابند تا هيچ شک و شبهه‌اي در اين زمينه باقي نماند.
در بخش ديگري از دعوت رسمي سازمان آمده بود، کارشناسان بنياد پژوهشي پارسه – پاسارگاد نيز آماده‌اند در مناظره‌اي علمي درباره مرمت سقف آرامگاه کوروش به پرسش‌هاي کارشناسان مرمت سنگ پاسخ دهند.

بازديد ده ها خبرنگار از مقبره کوروش

اما سازمان ميراث فرهنگي به تمامي اين تلاش ها نيز بسنده نکرد و در نهايت ده ها خبرنگار تخصصي حوزه ميراث فرهنگي کشور را به محل آرامگاه کوروش برد.
در تاريخ 26 ديماه سال جاري ده ها تن از خبرنگاران و مسئولان سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري از آرامگاه کوروش و مراحل مرمت سقف آن بازديد کردند.
در اين مراسم نيز خبرنگاران ضمن طرح پرسش‌ها و ابهامات،‌ پاسخ‌هاي لازم را دريافت کردند و در نهايت نيز از آرامگاه کوروش بازديد کردند.

تاييد کميته هاي مخصوص يونسکو

در تاريخ 27 ديماه نيز رييس پژوهشکده حفاظت و مرمت از آثار تاريخي فرهنگي در جلسه پرسش و پاسخ با موضوع فرآيند مرمت آرامگاه کوروش اعلام کرد، گزارش‌هاي نوبه‌اي محوطه‌هاي ميراث جهاني تمامي رويدادهاي مرمتي، حفاظتي و وضعيت اجراي شيوه‌هاي مرمت در کميته هاي مخصوص يونسکو توسط کميته ميراث جهاني بررسي مي‌شود و در صورتي که مشکلي وجود داشته باشد در کميته ميراث جهاني يونسکو مطرح مي‌شود .

به اين ترتيب اگر اتفاقي در يک اثر ميراث جهاني روي دهد که موجب ايجاد پرسش‌هاي اصلي شود بازوي فني کميته ميراث جهاني براي تهيه گزارش فني به محل اعزام مي‌شود که خوشبختانه در مورد پاسارگاد چنين اتفاقي رخ نداده و از سوي بازوي فني کميته جهاني يونسکو گزارشي در مورد اين منطقه ارائه نشده است .
اما روزنامه همشهري در گزارشي بدون توجه به تمامي اين وقايع باز هم به کار خود مشغول بوده و گزارش‌هاي غير واقعي منتشر مي‌کند که با تفاسير فوق قضاوت را به خوانندگان فهيم آن رسانه موکول مي‌کنيم.

اما چند کلامي با گردانندگان روزنامه همشهري

در پايان بايد چند کلامي نيز با گردانندگان روزنامه همشهري ( وابسته به شهرداري تهران ) داشته باشيم.اين دوستان اگر دلسوز ميراث فرهنگي کشور هستند نيازي نيست گزارش سازي کرده و يا به نقاط دور کشور سرکشي کنند.
آقايان اگر در آستانه انتخابات رياست جمهوري قصد سياسي کاري و سياه نمايي ندارند و ادعاي ميراث دوستي دارند، بد نيست در همين شهر تهران خودمان و از تخريب واقعي و نه ساختگي تالار پارک شهر، امامزاده زيد، نخستين پمپ بنزين تهران و... که اتفاقاً‌ توسط مديريت شهري رخ داده نيز چند گزارش تهيه کنند.

انتهای پیام/

کد خبر 1387112958